خانه » عمل پیکرتراشی برای داشتن بدنی خوش فرم و متناسب
۶ دقیقه
جراحی-بادی-کانتورینگ-

عمل پیکرتراشی برای داشتن بدنی خوش فرم و متناسب

آنچه می خوانید...

کاهش وزن و داشتن بدنی خوش فرم  با تناسب یکی از خواسته های افراد است که به زمان، تلاش و در مواقعی هزینه زیادی احتیاج دارد. تعداد زیادی برای این که به زن ایده آل خود برسند، سختی های زیادی را متحمل می‌شوند و راه هایی مانند رژیم های غذایی سخت و یا ورزش های سنگین را پیش می گیرند. پیکر تراشی، آن مسیریست که برای آن دسته از افراد که توانایی انجام ورزش و رژیم های غذایی را ندارند پیشنهاد می شود. حتی برای افرادی که مسیرهای دیگر را امتحان کرده اند ، اما به نتیجه نرسیده اند، آخرین راه است.

پیکرتراشی یا بادی کانتورینگ (Body contouring)

پیکرتراشی روشی پزشکی برای فرم دهی به بدن با تکنیک های متفاوت است. از طریق پیکرترشی می توان چربی های اضافه بدن که باعث چاقی موضعی می شوند را از بین برد و به بدن فرمی دلخواه بخشید.

در طول زمان و با پیشرفت علم و تکنولوژی دستگاه هایی پدید آمده اند که کار پزشکان برای انجام پیکرتراشی را آسان کرده اند و با استفاده از آن ها، با کمترین درد و خونریزی و غیرتهاجمی ترین روش ها به بدن فرم مناسب را می دهند.

پیکرتراشی برای چه افرادی مناسب است؟

در مقدمه مقاله از این صحبت کردیم که چه افرادی بیشتر به سراغ پیکرتراشی می روند. اما اگر بخواهیم به صورت موردی از افرادی که کاندیدهای پیکرتراشی هستد نام ببریم؛ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افرادی که چاقی های موضعی دارند.
  • افرادی که توانایی انجام برنامه های ورزشی را ندارند.
  • افرادی که توانایی گرفتن رژیم های سخت غذایی را ندارند.
  • افرادی که ورزش و رژیم غذایی برروی آن ها سازگار نبوده است.
  • افرادی که واقع بین هستند و درخواست لاغری بیش از حد ندارند.
  • به بیماری خاصی مبتلا نیستند و از سلامت جسمی برخوردارند.

انواع روش های پیکر تراشی

پیکر تراشی با استفاده از جراحی یا روش های غیر جراحی انجام می شود. در ادامه انواع تکنیک های پیکر تراشی را به شما معرفی خواهیم کرد و در ارتباط با هر کدام توضیح کوتاهی خواهیم داد.

 پیکرتراشی با لیپوساکشن (Liposuction)

لیپوساکشن روشی است که در آن با استفاده از مکش، چربی های اضافه بدن را از خارج می کنند و از این طریق به بدن فرم می دهند. لیپوساکشن روشی برای کاهش وزن نیست و فقط برای فرم دادن و کم کردن مقدار ناچیزی از چربی ها صورت می گیرد. اگر اضافه وزن زیادی دارید، این راه پیشنهاد نمی شود.

نکاتی در باره لیپوساکشن

  • در لیپوساکشن چربی هایی که از بدن خارج می شود توسط حرارت سوزانده شده و قابل استفاده دوباره برای سایر نقاط بدن نیست.
  • اگردر وضعیت سلامتی خوبی باشید، عوارض این جراحی برای شما کمتر شده و ممکن است که دوره بهبودی کمتری نیاز داشته باشید. اما به صورت معمول دوره نقاهت لیپوساکشن تا 6 هفته متغیر است.
  • انجام هر نوع از جراحی، ممکن است که باعث بروز برخی از عوارض طبیعی و اگر درست انجام نشود؛ عوارضی جبران ناپذیر شود. قبل از اقدام به لیپوساکشن تحقیقات لازم را در رابطه با کلینیک یا جراحی که می خواهید نزد او عمل را انجام دهید، فراهم آورید.

لیپوماتیک (Lipomatic)

لیپوماتیک از دیگر روش های پیکرتراشی است که با ایجاد سوراخ هایی در مناطق مشخص شده در بدن و وارد کردن میله ای فلزی در آن سوراخ ها صورت میگیرد. این میله ها، چربی بدن را با استفاده از لرزش و حرکات رفت و برگشتی تجزیه می کنند ، سپس این چربی ها توسط ساکشن خارج می شود. این چربی ها در محفظه دستگاه جمع می شود و اگر قصد فرم دهی به بخش دیگری ازبدن را داشته باشید، با استفاده از آن ها اینکار را برای شما انجام می دهند.

نکاتی در ارتباط با لیپوماتیک

  • نه تنها لیپوماتیک بلکه روش های دیگر پیکرتراشی نیز ترک های پوستی یا استرچ مارک (Stretchmark) را از بین نخواهند برد.

لیپوست (Liposat)

لیپوست نوع پیشرفته تری از لیپوماتیک است که امکان گلوله شدن چربی ها زیر پوست را تا حد زیادی کاهش می دهد و چربی ها را به طور یکنواخت خارج می کند. لیپوست با بیهوشی موضعی انجام می شود و چربی هایی که با استفاده از لیپوست از بدن خارج می شود، قابل استفاده برای فرم دهی به سایر نقاط بدن هستند.

لیپولیزر (Lipolaser)

لیپولیزر روش دیگری است که از آن برای کاهش چربی های بدن استفاده می شود. در لیپولیزر با استفاده از لیزر، چربی ها به علت گرما از هم گسسته خواهند شد و از بین خواهند رفت. در این روش نیز سوراخ هایی در بدن فرد ایجاد شده، اشعه لیزر از طریق این سوراخ ها به داخل بدن فرستاده خواهد شد و چربی های اضافه را آب خواهد کرد. در مرحله بعد با کمک مکش این چربی ها را از بدن فرد خارج می کنند.

 نکاتی در ارتباط با لیپولیزر

  • لیپولیزر به کلاژن سازی پوست کمک می کند و باعث افتادگی و شلی آن نیز نخواهد شد.
  • برای همه افراد مناسب نیست و افرادی که در دوران بارداری یا مبتلا به بیماری های خاص دیگر هستند، نمی توانند از این روش استفاده کنند.
  • نتیجه ای ماندگار تر و هزینه کمتری دارد.
  • عوارضی مانند التهاب، تورم و قرمزی در این روش کاملا طبیعی هستند.
  • چربی های خارج شده از طریق لیپولیزر قابل استفاده برای نقاط دیگر بدن هستند.

ابدومینوپلاستی  (َAbdominoplasty)

ابدومینوپلاستی روشی است که در گذشته کاربرد بیشتری داشت و در حال حاضر با توجه به سایر روش های غیر تهاجمی برای پیکر تراشی و همچنین عوارض زیاد ابدومینوپلاستی، استفاده از آن به شدت کم تر شده است. ابدومینوپلاستی روشی تهاجمی است که در آن برش هایی بزرگی بر روی شکم ایجاد شده و از آن طریق پوست و چربی اضافه را خارج میشود.

سایر روش هایی که برای پیکر تراشی استفاده می شوند عبارت اند از:

  • بادی جت
  • کرایپولیزر
  • اولترازذ
  • دستگاه اکسیلیس

مراقبت های پس از انجام پیکر تراشی

درست است که انجام پیکرتراشی شما را به اندام ایده آلتان می رساند؛ اما این به این معنی نیست که می توانید ورزش نکنید، هر نوع تغذیه ای که می خواهید داشته باشید و نکاتی که به شما گفته شده است را رعایت نکنید.

توصیه ها را در دوران بهبودی جدی بگیرید و رژیم غذایی سالم و ورزش کردن را فراموش نکنید تا بتوانید به صورت طولانی مدت از اندام جدید خود لذت ببرید.

دکتر راضیه جعفری

دکتر راضیه جعفری

فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی * عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران * عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی بین الملل آمریکا (ISAPS) * ورودی سال ۱۳۸۰ دانشکده پزشکی * فارغ التحصیل سال ۱۳۸۷ در رشته پزشکی * ورودی سال ۱۳۸۹ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رشته تخصصی جراحی عمومی و‌اخذ مدرک بورد تخصصی جراحی عمومی سال ۱۳۹۳ * سابقه بیش از ۱۳سال طبابت و جراحی * ورودی سال ۱۳۹۶ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رشته فوق تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی * فارغ التحصیل و اخذ بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک -ترمیمی و زیبایی در سال ۱۳۹۹ (رتبه هفتم کشور)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *