نافرم بودن و تناسب نداشتن و افتادگی سینه ها ممکن است که به دلایل مختلفی برای هر فرد به وجود آید. نامناسب بودن شکل سینه ها در مواقع زیادی برای بانوان باعث ناراحتی و کاهش اعتماد به نفس در آن ها خواهد شد. جراحی پروتز سینه راه برطرف کردن افتادگی پستان ها و فرم دادن به آن هاست که در ادامه در ارتباط با آن توضیحات بیشتری خواهیم داد. اگر قصد انجام جراحی پروتز سینه را دارید، با ما همراه باشید تا با انواع جراحی پروتز سینه، عوارض جراحی پروتز سینه، مراقبت های قبل و بعد عمل جراحی سینه و … آشنا شوید و در انتها برای انجام دادن یا ندادن این جراحی تصمیم بگیرید. جراحی پروتز سینه یک عمل جراحی برای بزرگ تر کردن سینه ها با قرار دادن یک پروتز ساخته شده از جنس سیلیکون یا نمک در زیر بافت سینه یا ماهیچه های سینه ها است. همچنین می توان این کار را برای اصلاح سینه های با اندازه های مختلف یا تغییر شکل آنها انجام داد.
شما ممکن است به فکر جراحی بزرگ کردن سینه باشید
زیرا:
- احساس میکنید سینه هایتان خیلی کوچک است یا با بقیه بدنتان تناسب ندارد.
- سینه هایتان اندازههای متفاوتی دارند.
- سینه هایتان پس از بارداری، کاهش وزن یا با افزایش سن، افتاده یا تغییر کرده است.

پروتز سینه
جراحی پروتز سینه از جراحی های زیبایی و تناسب اندام در بانوان است که با قرار دادن ایمپلنت یا پروتز در بافت سینه فرد، موجب بالا کشیده شدن، فرم دهی و افزایش حجم آن خواهد شد. پروتز سینه عملی غیر تهاجمی است که برای ایجاد تغییرات ظاهری پستان و زیباسازی آنها صورت میگیرد و به آن ها در داشتن فرمی زیباتر و حجیم تر کمک میکند. انجام این عمل با دو هدف درمانی و زیبایی توسط جراح پلاستیک یا جراح سینه صورت میگیرد.
دلیل افتادگی سینه ها چیست ؟

سینه ها ممکن است که در طول زمان به دلایل مختلفی نظیر شیردهی و دوران بارداری، بالارفتن سن، افزایش و کاهش وزن، گرانش زمین دچار کاهش حجم بشود یا حالتی افتاده پیدا کند. حتی ممکن است که به دلایل ارثی و از بدو تولد کوچک باشد. این ها بخشی از دلایلی هستند که ممکن است باعث شود شخص قصد تغییر سایز سینه های خود را داشته باشد و بخواهد افتادگی آن را برطرف کند. از طرفی هم ممکن است که بدون دلیل خاصی و صرفا برای زیبایی بیشتر پروتز جراحی سینه را انتخاب کند.
پروتز سینه به چه افرادی پیشنهاد می شود؟
جراحی پروتز سینه برای تمام خانم هایی که از کوچک بودن پستان های خود ناراضی هستند و دچار آسیب های روانی شده اند؛ کمک کننده است و این افراد میتوانند از مزایای این عمل بهره ببرند. به غیر از این، افرادی که موارد زیر را تجربه کرده اند نیز میتوانند به جراحی پروتز سینه فکر کنند و آن ادر نظر بگیرند.
- سینه هایی کوچک که کامل رشد نکرده است و با سایر بخش های اندام آنها تناسب ندارد.
- عدم قرینگی پستان ها
- کاهش حجم سینه پس از یک دوره خاص
- عدم رضایت از شکل ظاهری سینه ها
- افتادگی و شل بودن سینه ها
- و …
مزایای جراحی پروتز سینه
با انجام جراحی پروتز سینه، پستان هایی با فرم طبیعی، زیبا و دلخواه خواهید داشت و مشکلاتی از قبیل نا متقارن بودن سینه ها، کوچکی و افتادگی برطرف خواهد شد. همچنین میتوانید اعتماد به نفس تان نسبت به بدنتان را افزایش دهید.
مشاوره قبل از انجام جراحی پروتز سینه
- انتخاب جراحی بزرگ کردن سینه یک تصمیم مهم است. بنابراین برای انجام این جراحی بیشتر وقت خود صرف تحقیق و جستجو و انتخاب بهترین جراح سینه نمایید. قبل از این کار بهتر است بدانید جراحی پروتز سینه شامل چه مواردی می شود؟ چه عوارضی در آینده خواهد داشت؟ نحوه جراحی به چه صورت است؟ دوره نقاهت این عمل چقدر است؟
- همچنین باید در مورد تکنیک ها و انواع مختلف پروتز با یک جراح سینه صحبت کنید و اطلاعات لازم را کسب نمایید.
- همچنین در مورد اینکه چرا می خواهید روش بزرگ کردن سینه را انجام دهید و چه انتظاری از انجام این روش دارید صحبت کنید، زیرا آنها می توانند به شما کمک کنند که انتظارات شما واقع بینانه باشد.
- جراح هر آنچه باید در مورد هزینه ها و مراقبت ها و اقدامات بعد از جراحی را بدانید به شما توضیح خواهد داد.
- در مورد آنچه از جراحی انتظار دارید با جراح خود صحبت کنید درک تکنیک های موجود و بحث درباره اینکه کدام ایمپلنت ممکن است برای شما بهترین باشد. برای ماندگاری
- جراح شما همچنین سینه های شما را معاینه می کند و ممکن است از شما بخواهد که عکس های محرمانه ای برای سوابق پزشکی شما بگیرد.
- پس از آن حداقل دو هفته قبل از انجام عمل جراحی یک دوره استراحت خواهید داشت. در این مدت شما می توانید سؤالات بیشتری بپرسید، در صورت تمایل مجدداً مشاوره داشته باشید یا اگر تصمیم به ادامه ندادن دارید نظر خود را تغییر دهید.

انتخاب بهترین جراح سینه
شما باید جراحی را انتخاب کنید که آموزش و تجربه صحیحی برای جراحی بزرگ کردن سینه داشته باشد. هنگام تحقیق در مورد یک جراح، می توانید از جراح خود در مورد:
- تعداد عملهایی که انجام داده اند.
- امتیازات رضایت بیمارشان
- عوارض ناشی از این جراحی
- اگر پس از جراحی مشکلی پیش بیاید چه پیگیری هایی ارائه می دهند.
مراحل جراحی پروتز سینه
مرحله اول
طی جلساتی که قبل از عمل بین بیمار و جراح صورت می گیرد، درباره شرایط بیمار همچنین محل برش بحث و گفتگو میشود. در روز عمل، بعد از بیهوشی عمومی جراح برش هایی را در یکی از سه مناطق زیر بغل، زیر چین سینه یا هاله دور نوک سینه ایجاد می کند که هر کدام از این مناطق مزایا و معایب خودشان را دارند.
مرحله دوم
محل قرار گیری پروتز سینه به بسته به عوامل مختلفی ممکن است روی عضله سینه و زیر عضله سینه قرار گیرد. قرار گیری پروتز سینه در زیر بافت غددی پستان از نظر ظاهری طبیعی ترین حالت ممکن را دارد.
مرحله سوم
اگر پروتز سینه بر روی عضله سینه قرار گیرد درد و دوره نقاهت نسبت به زمانی که پروتز سینه روی عضله سینه قرار می گیرد بیشتر خواهد بود و ریسک جابجایی پروتز به سمت بالا نیز در این شرایط بیشتر خواهد بود. در مرحله آخر پس از آن محل برش ها را با دقت بخیه زده می شود و روی آن ها را پانسمان پوشانده می شود.
انواع پروتز برای جراحی سینه
انواع پروتز سینه بر اساس میزان برجستگی
- پروتز سینه با برجستگی زیاد
- پروتز سینه با برجستگی خیلی زیاد
- پروتز سینه با برجستگی کم

انواع پروتز بر اساس نوع ماده تشکیل دهنده
پروتز های سلیکونی
این پروتز ها به دلیل بافت ژله ای مانند بیشترین شباهت را به پستان ها دارند و به همین علت خانم های بیشتری این مدل را انتخاب میکنند. البته هزینه ی پروتز های سلیکونی از پروتزهای دیگر بیشتر است و به برش های زیادتری احتیاج دارد.
پروتزهای آب نمکی یا سالینی
این پروتز ها پر شده از آب نمک استریل شده هستند و حتی اگر در سینه فرد بترکند نیز به دلیل اینکه به طور طبیعی در بدن موجود هستند، جذب آن خواهند شد و کوچکترین آسیبی به اعضای بدن نخواهد زد.
پروتز های ثابت
این پروتز ها در مقایسه با پروتز های سالینی ظاهری طبیعی تر دارند. تراکم سیلیکون بالایی دارند به همین علت مقاوم هستند و امکان آسیب دیدگی کمتری دارند.

بهترین سن برای انجام جراحی پروتز سینه
این جراحی سلیقه ای است و محدودیت سنی خاصی ندارد. اما پیشنهاد میشود که پس از دوره بلوغ که رشد سینه ها کاملا متوقف شده است صورت بگیرد. همچنین به دلیل آسیبهایی که ممکن است به غدد شیری وارد شود بهتر است که بعد از دوره بارداری و شیردهی در فرد انجام بشود.

دوره بهبودی جراحی زیبایی پروتز سینه
به دلیل اینکه این عمل غیر تهاجمی بوده، دوره ی نقاهت محدودی دارد اما در افراد مختلف بین یک تا دو هفته متغیر است. با رعایت کردن توصیه ها در دوره بهبودی میتوانید سریع تر به نتیجه مطلوب و سینه های دلخواه خود برسید.
- تا دو هفته بعد از عمل به هیچ وجه به روی شکم نخوابید.
- به سینه های خود فشاری وارد نکنید.
- در صورت بروز درد و سوزش داروهایی که برای شما تجویز شده است را مصرف کنید.
- محل پانسمان و زخم ها را تمیز نگه دارید.
- برای کاهش تورم و التهاب از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
- حداقل تا دوماه بعد از عمل فعالیت های سنگین انجام ندهید.
- تا مدتی که به شما گفته شده است از سوتین مخصوص استفاده کنید.
- تا زمانی که به شما گفته میشود استحمام نکنید.
سوالات متداول جراحی پروتز سینه
با رویکرد چین های زیر پستانی، عمل بزرگ کردن سینه بین 30 تا 60 دقیقه طول می کشد. تغییرات زمان به دلیل تفاوت در آناتومی و همچنین تعداد ترکیب پروتز و حجم آن است.
بله. در واقع ترکیب کردن عمل زیبایی شکم با روش بزرگ کردن سینه بسیار رایج است. بچه دار شدن به طور قابل توجهی روی سینه ها و شکم تأثیر می گذارد، بنابراین منطقی است که زنانی که بعد از زایمان به جراحی سینه فکر می کنند و ممکن است بخواهند شکل ظاهری شکم خود را بهبود بخشند. زمان های معمول جراحی برای روش تامی تاک به علاوه بزرگ کردن سینه ها بین 3 تا 5 ساعت است.
80 درصد بیماران باید 2 روز پس از جراحی بتوانند به محل کار خود برگردند. بهبودی بعد از جراحی بزرگ کردن سینه بستگی زیادی به میزان انتظار شما از بدنتان دارد. میزان ناراحتی که هر بیمار تجربه میکند به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله «تحمل کلی درد»، اندازه پروتز انتخابی (پروتزهای بزرگتر کشش بیشتری ایجاد میکنند و در نتیجه بیشتر آسیب میبینند)، و اینکه سینه تا چه اندازه پروتز را میپذیرد. زنان در دو روز اول پس از جراحی احساس ناراحتی قابل توجهی را تجربه می کنند که نیاز به دارو دارند و سپس در طول روز ناراحتی قابل تحملی خواهند داشت و داروهای مسکن را برای استفاده در شب برای کمک به خواب دریافت میکنند. مانند هر عمل جراحی، همیشه خطر خونریزی بعد از عمل وجود دارد، بنابراین توصیه می شود تا ۲ هفته پس از جراحی از هرگونه فعالیتی که باعث افزایش فشار خون یا ضربان قلب شما میشود، خودداری کنید. (این شامل ورزش کردن، فعالیت های شدید یا بلند کردن وزن بالا است)
این واقعاً به این بستگی دارد که چه موقع مصرف داروهای مسکن را قطع کنید. شما باید از داروها در زمانی که به آنها نیاز دارید استفاده کنید، و پس از 24 ساعت قطع داروها، باید رانندگی کنید. در حالی که از داروهای ضد درد استفاده می کنید، دچار اختلال شده اید و نباید رانندگی کنید. برای اکثر بیماران، این 3 تا 7 روز پس از جراحی است.
برای 2 هفته اول پس از عمل، توصیه می شود برای کاهش احتمال خونریزی بعد از انجام تمام ورزش ها اجتناب کنید. (شما می توانید تا جایی که دوست دارید راه بروید، اما با سرعت آهسته.) پس از 2 هفته، می توانید ورزش پایین تنه را شروع کنید و در هفته سوم ورزش بالاتنه را از سر بگیرید. زنان ورزشکار معمولی حدود 6 تا 8 هفته پس از جراحی احساس می کنند که به حالت عادی باز می گردند. ورزشکاران افراطی که از ماهیچه های سینه ای خود تقاضای بیشتری دارند، مدت زمان بیشتری طول می کشد تا به حالت عادی برسند (3 تا 6 ماه).
با قرار دادن زیر سینه ای پروتز ها، عضلات می توانند روی موقعیت پروتز تاثیر بگذارند. پروتزها تا حدی توسط عضله پوشانده شدهاند، بنابراین عمل عضلانی تلاش میکند تا پروتز را از زیر “فشرده” کند که به معنای حرکت پروتز به سمت پایین و به پهلو است. پروتز های صاف متحرک هستند و به طور بالقوه می توانند به دلیل عملکرد عضلانی این جهت را تغییر دهند. برای جلوگیری از این اتفاق، به بیماران توصیه می شود که تمرینات جابجایی پروتز سینه را به سمت بالا انجام دهند تا با این عمل عضلانی مقابله کنند.
همه پروتزها (اعم از نمک و سیلیکون) این خطر را دارند که از طریق پوست «دیده» شوند – چه به صورت موج هایی روی سطح پروتز یا بهصورت دیدن لبه پروتز. احتمال این اتفاق به میزان پوشش شما بر روی پروتز مربوط می شود. زنانی که بسیار لاغر و ورزشکار هستند، بیشتر از زنانی که تناسب اندام دارند، در معرض خطر موجهای قابل مشاهده هستند. این موضوع بیشتر در طول دوره 14 ساله بود که پزشکان مجبور شدند از پروتز سالین برای همه زنانی که به دنبال افزایش زیبایی هستند استفاده کنند، از آنجایی که پروتز های سالین بیشتر مستعد موج دار شدن هستند. به این دلایل، اکثر جراحان ترجیح دادند پروتزها را به صورت زیر عضلات سینه ای قرار دهند. از دیگر مزایای قرارگیری زیر عضلانی می توان به ظاهر طبیعی تر در کوتاه مدت و بلند مدت و بهبود نظارت بر سرطان سینه با ماموگرافی (در مقایسه با محل قرارگیری بالای عضله) اشاره کرد. مطالعات نشان داده پروتز هایی که در زیر عضله قرار می گیرند ممکن است نرخ انقباض کپسولی کمتری داشته باشند.
بله. هر جایی که برش را ایجاد کنید، یک اسکار دائمی وجود خواهد داشت. هیچ کس نمی تواند تضمین کند که شما یک اسکار کامل خواهید داشت، اما کارهایی وجود دارد که می توانید برای رسیدن به بهترین جای زخم ممکن انجام دهید
تغییر حس نوک سینه برای مدتی پس از بزرگ کردن سینه بسیار طبیعی است. پروتز به سینه حجم می دهد و پوست را کش می دهد. اعصابی که از روی پوست می گذرند کشیده می شوند و اعصاب کشیده می شوند. آنها گاهی اوقات سیگنال ها را به خوبی ارسال نمیکنند. به این دلایل، نوک پستان ممکن است برای مدتی (معمولاً 1 یا 2 ماه) پس از جراحی بیش از حد حساس یا کمتر حساس شود. در طول این مدت، تماس جزئی با نوک پستان (لباسی که به آرامی روی نوک پستان میچرخد) ممکن است باعث شود احساس کنید که در حال سوختن است. برای تحمل پذیری بیشتر، سپرهای سیلیکونی نوک سینه می توانند بسیار مفید باشند. جدای از کشیده شدن اعصاب، این احتمال وجود دارد که اعصاب مهم نوک پستان ممکن است برای همیشه از بین برود (اما این اغلب اتفاق نمی افتد)
پاسخ واقعاً به زمان قطع شیردهی بستگی دارد. سینه ها شما با وارد شدن به دوره شیردهی بزرگ میشوند و پس از قطع شیردهی مدتی طول میکشد تا سینه های شما (کوچک شدن) شوند. میخواهید قبل از انجام عمل بزرگ کردن، مطمئن شوید که سینه تان کوچک تر شده است، در غیر این صورت سینه هایتان پس از جراحی به اندازه دلخواه پر نمی شوند. منطقی است که بین 3 تا 6 ماه پس از پایان شیردهی، عمل بزرگ کردن را در نظر بگیرید.
سن توصیه شده برای شروع غربالگری ماموگرافی در مقالات متفاوت است و به سابقه خانوادگی بیمار بستگی دارد. برای زنانی که سابقه خانوادگی سرطان سینه ندارند، ماموگرافی غربالگری از سن 40 سالگی شروع می شود. برای زنانی که سابقه خانوادگی قوی سرطان سینه دارند، توصیه می شود غربالگری را از سن 30 سالگی شروع کنند.
همه می دانند که سیگار برای سلامتی مضر است و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. از دیدگاه یک جراح پلاستیک که جراحی زیبایی انجام می دهد، سیگار کشیدن خطرات کوتاه مدت و بلند مدت را افزایش می دهد. سیگار کشیدن (یا حتی فقط مصرف نیکوتین) اثر منقبض کننده عروق دارد و در نتیجه جریان خون را کند می کند. بافت های محیطی (مانند پوست) واقعاً این تأثیر را می بینند. سیگار کشیدن مزمن با کاهش توانایی پوست برای التیام در اثر نیروهای مضر دائمی که در طول زندگی عادی میبینیم (مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید) پیری پوست را تسریع میکند. خاصیت ارتجاعی جوانی پوست از بین می رود. در کوتاه مدت، سیگار کشیدن در حول و حوش عمل به دلیل کاهش جریان خون و تأخیر در بهبود، تمام خطرات جراحی را افزایش می دهد. اسکارها گسترده تر و قابل مشاهده تر خواهند بود و میزان عفونت بالاتر است. برای بزرگ کردن سینه، توصیه می کنم سیگار و محصولات نیکوتین را به مدت 3 هفته قبل و بعد از عمل قطع کنید.
انقباض کپسولی نامی است که به سفت شدن سینه ها در اثر کوچک شدن تهاجمی کپسول اسکار در اطراف پروتز سینه داده می شود. هر زمان که پروتز در بدن قرار می گیرد، در لایه ای از اسکار قرار می گیرد. هدف از بزرگ کردن سینه افزایش حجم سینه و برای اینکه سینه ها طبیعی و نرم شوند – در حالت ایده آل، شما نباید پروتز را حس کنید. اگر کپسول اسکار اطراف پروتز نرم و پهن تر از پروتز باشد، به هیچ وجه متوجه آن نمی شوید و تنها چیزی است که شما دارید. ممکن است احساس شود دیواره پروتز است. اگر اسکار ضخیم، تهاجمی باشد و به شدت در اطراف پروتز منقبض شود، مانند سنگی در سینه احساس می شود و ما آن را انقباض کپسولی می نامیم. چندین تئوری وجود دارد که چرا بیمار ممکن است این نوع اسکار تهاجمی را ایجاد کند، دو تئوری مرتبط ترین آنها یک استعداد ژنتیکی برای اسکارهای تهاجمی یا یک نظریه تحریک کننده است (بدن شما ممکن است چیزی آزاردهنده در مورد پروتز پیدا کند، مانند عفونت با درجه پایین که روی آن پنهان شده است. دیواره پروتز، یا نشت سیلیکون مانند آنچه که در پروتز های نسل قدیمی رخ داده است). هیچ آزمایشی وجود ندارد که استعداد ژنتیکی برای ایجاد اسکارهای تهاجمی را نشان دهد. اقداماتی وجود دارد که می توان برای کاهش سایر علل احتمالی انقباض کپسولی از جمله استفاده از پروتز های نسل فعلی و استفاده از آنتی بیوتیک در طول عمل جراحی انجام داد.
اگر بزرگ کردن سینه به دلایل ترمیمی (مانند عدم تقارن قابل توجه سینه) انجام شود، می توان آن را زیر 18 سال با رضایت والدین انجام داد. اگر برای بزرگ کردن سینه ها از نظر زیبایی مورد نظر باشد، FDA پروتزهای سالین را برای زنان 18 سال و بالاتر و سیلیکون را برای سنین 22 سال به بالا تایید کرده است.
واقعاً بستگی به این دارد شما چه انتظاری از اندازه سینه های خود دارید. برای برخی از زنان، عمل بزرگ کردن به تنهایی ظاهر دلخواه را به ارمغان می آورد. برای خانم هایی که به میزان قابل توجهی افتادگی دارند و می خواهند سینه های بزرگی داشته باشند گاهی اوقات برای رسیدن به نتیجه مطلوب نیاز به لیفت سینه است.
4 پاسخ
سلام خانم دکتر
پروتز سینه ممکنه برای شیردهی اختلال ایجاد کنه؟
سلام خیر
اما توصیه می شود در دوران شیردهی پروتز سینه در زیر عضله سینه قرار گیرد تا برای شیردهی به نوزاد مشکلی ایجاد نشود
سلام من شنیدم پروتز سینه سرطان زاست
خانم دکتر درسته؟
سلام طبق تحقیقات انجام شده پروتز سینه به هیچ عنوان در بدن ایجاد سرطان نمی کند