لیپوساکشن یک نوع جراحی پلاستیک است که برای از بین بردن چربی در قسمت های مختلف بدن انجام می شود. افراد این کار را به منظور انجام اصلاحات کوچکی از شکل بدن انجام می دهند. لیپوساکشن برای قسمت های مختلفی مثل شکم، ران، باسن، بازوها، گردن، گونه ها و غیره قابل انجام است.
انجام عمل لیپوساکشن
با وارد کردن یک لوله فلزی نازک یا کانولا در ناحیه برش داده شده چربی اضافی خارج شده و ساکشن چربی صورت می گیرد. باید بدانید که این روش درمان قطعی چاقی نیست و انجام آن فقط در مواردی صورت می گیرد که علت اصلی مشکل قبلاً از بین رفته باشد.

هزینه چنین جراحی در لیپوساکشن چقدر است؟
هزینه عمل، بر اساس حجم و سایز محل درمان که لیپوساکشن در آنها انجام می شود متغیر است. وب سایت های کلینیک های جراحی پلاستیک نشان می دهد که لیپوساکشن در یک قسمت از بدن چقدر هزینه دارد، همچنین مراکز پزشکی ای وجود دارد که در آنها قیمت جراحی لیپوساکشن به طور کلی مشخص شده است. هرچند این اطلاعات دقیق و قابل اتکا نیست، زیرا تفاوت های فردی بیماران را در نظر نمی گیرد. شما می توانید اطلاعات دقیق تر را پس از معاینه توسط پزشک دریافت کنید.
لیپوساکشن چه مشکلاتی را حل می کند؟
در بیشتر موارد، لیپوساکشن برای اصلاح شکل بدن یا کانتورینگ انجام می شود. هر شخص می تواند با توجه به فیزیک شخصی خود فرم بدنش را اصلاح کند، مثلا فردی که غبغب و یا شکم برآمده دارد.
لیپوساکشن برای افرادی که چاق نیستند انجام پذیر است. از آنجایی که این روش در کاهش چربی زیر پوستی نقش دارد، ذکر این نکته ضروریست که پوست شخص باید به اندازه کافی الاستیک و قابل ارتجاع باشد تا بتواند بدون افتادگی به حالت طبیعی خود بازگردد. یکی دیگر از شروط مهم برای لیپوساکشن سلامت جسمی کامل فرد است.یک جراح زبردست قبل از تصمیم گیری نهایی، سعی می کند مطمئن شود که مشکل فرد مراجعه کننده با رژیم غذایی، ورزش و سایر روش ها قابل حل نیست.
موارد منع لیپوساکشن
- در صورت ابتلا به بیماری های زیر نباید لیپوساکشن انجام داد:
- بیماری های قلبی-عروقی
- دیابت
- ویروسهای هرپس حاد
- بیماری روحی-روانی
- سرطان
- مشکلات انعقاد خون
آماده سازی برای جراحی لیپوساکشن
بیمار در جلسه مشاوره با فرایند لیپوساکشن آشنا می شود، به عنوان یک قاعده کلی، در مورد تغذیه قبل از لیپوساکشن و استعمال دخانیات توسط بیمار صحبت می شود.
نکته مهم تر در رابطه با مصرف داروهاست. برای حصول مطلوب ترین نتیجه و بهبودی بعد از عمل، بیمار بایستی تمام توصیه های پزشک را انجام دهد.
بیمار باید جراح را از سوابق پزشکی خود مثل داشتن عمل های جراحی در گذشته و بیماری های زمینه ای مطلع کند. در برخی موارد، اگر بیمار اخیراً دچار مشکل دستگاه تنفسی و یا به عفونت پوستی دچار شده باشد، ممکن است جراحی لیپوساکشن به تعویق بیفتد. ذکر این اطلاعات برای پزشک ضرورت دارد، بنابراین شما باید تا حد امکان اطلاعات بیشتری در مورد سلامت خود به پزشک ارائه دهید.
اگر سیگار استعمال می کنید، توصیه می شود تعداد سیگارهایی را که می کشید کاهش داده و در حالت ایده آل، بهتر است در طول جراحی و پس از آن سیگار را ترک کنید. دلیل این امر واضح است – سیگار روند بهبودی را کند می کند!
10 روز قبل از لیپوساکشن، منع مصرف داروهای حاوی سالیسیلات (آسپرین، آلکا سلتزر و غیره) برای شما وجود دارد چرا که سالیسیلات ها باعث افزایش خونریزی هم در حین عمل و هم بعد از آن می شود. بدون شک، جراح متخصص باید از مصرف این داروها مطلع باشد، زیرا قطع سریع خونریزی بر نتیجه عمل تأثیرگذار است. همچنین اگر داروی دیگری مصرف می کنید، حتما به جراح خود اطلاع دهید.
توصیه هایی برای خانم ها
مصرف داروهای ضد بارداری یا سایر داروهای هورمونی نیز می تواند منجر خونریزی شده و این مشکل با مشورت جراح پلاستیک قابل حل است. اغلب توصیه می شود 10-14 روز قبل از لیپوساکشن مصرف این نوع داروها را قطع کنید.
لیپوساکشن را نمی توان در طول دوران قاعدگی انجام داد، بنابراین باید تاریخ عمل را طوری برنامه ریزی کنید که در دوره قاعدگی نباشید. (باید روزهای قاعدگی و همچنین 3-5 روز قبل و بعد از آن از انجام جراحی لیپوساکشن بپرهیزید).
حین آماده شدن برای عمل، جراح شما آزمایشها و چکاپ لازم را انجام می دهد و دستور می دهد یک ماه پس از لیپوساکشن جوراب واریس پوشیده شود (جوراب واریس به جورابهایی اطلاق میشود که به گردش جریان خون کمک میکنند). هزینه آن ممکن است در هزینه عمل لحاظ شود یا اینکه ممکن است به طور جداگانه دریافت شود (بهتراست در این مورد با جراح پلاستیک خود مشورت کنید).
اگر سایز محل درمان به وسیله لیپوساکشن کم باشد، عمل شما قاعدتا با بی حسی موضعی انجام می شود و پس از 1-2 ساعت بیمار می تواند به راحتی کلینیک را ترک کند. البته پیش از این، بیمار بایستی نسبت به تهیه لیستی از داروهای لازم اقدام نماید.
اگر قرار باشد حجم قابل توجهی از چربیهای بدن بیمار برداشته شود، لیپوساکشن تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و در این صورت بیمار یک روز بعداز عمل بستری شده و سپس مرخص میتواند مرخص شود.
انواع لیپوساکشن
تامسنت
مرسوم ترین شیوه لیپوساکشن برای حذف چربی های بدن است، در این روش که میتوان آن را جز روشهای کم تهاجمی و ایمن به حساب آورد عوارضی مثل هماتوم و کبودی کمتر مشاهده می شود. با توجه به حجم و اندازه محل درمان زمان انجام جراحی متغیر است. همچنین با تزریق مخلوطی از بی کربنات سدیم، لیدوکائین و … به بافت محل درمان، تخلیه و حذف چربی آن ناحیه آسان تر صورت می گیرد.
ویزر یا اولتراسونیک
روشی است که با استفاده از فرکانس بالای امواج اولتراسوند، دیواره سلولی چربی ها از بین رفته و برای ساکشن و خارج شدن از بدن آمادگی پیدا کنند. فرکانس امواج اولتراسونیک: 40000 هرتز است که قادر است با وارد کردن انرژی زیادی به بافت چربی، آن را تحت تاثیر قرار دهد. اگر حجم و سایز محل درمان زیاد باشد، ممکن است جلسات لیپوساکشن طولانی تر شود. جلسات را می توان با فاصله دو هفته انجام داد که در این مدت، بدن به طور طبیعی سلول های تخریب شده را پردازش و حذف می کند.
ویبره یا لیپوساکشن با دستگاه پال
یک روش لیپوساکشن کلاسیک با استفاده از حرکات کانولای رفت و برگشتی است. دستگاه در این مورد مجهز به یک موتور ویژه است که سطح لازم ارتعاش را فراهم می کند. این روش به شما این امکان را می دهد که در مدت کوتاه میزان بیشتری چربی بدن را از بین ببرید. با استفاده از کانول مخصوصی انجام میشود که از ویبره های کوچک برای شکستن سلولهای چربی به کار برده می شود، به این صورت، چربی ها میتوانند از بدن خارج شوند. یکی از حُسن های لیپوساکشن با این شیوه نسبت به سایر روش ها، این است که پزشک قادر است در مدت زمان کوتاهی، چربی بیشتری را از بدن خارج کند و در نتیجه ما شاهد جراحی ایمن تری خواهیم بود. از سوی دیگر، دوره نقاهت هم راحت تر سپری خواهد شد.دستگاه پال از فناوری ای استفاده میکند که طی آن برای انتقال راحت چربی ها از کانول، مایع بیحسی به محل درمان تزریق می گردد.
لیپوساکشن با توجه به محل درمان
لیپوساکشن شکم
عبارتست از فرم دهی به قسمت تحتانی و فوقانی شکم و پهلوها طی جراحی پیکر تراشی با لیپوساکشن. در طول معاینه، پزشک نواحی مورد نظر را بررسی و تعیین می کند که کدام کانول ممکن است مورد نیاز باشد. قبل از انجام عمل، پزشک با استفاده از شبیه سازی کامپیوتری، به فرد نشان می دهد که پیکر وی پس از عمل چگونه خواهد بود، همچنین قبل از لیپوساکشن، جراح نواحی قابل درمان را مشخص و محل برش ها را معین می کند.
لیپوساکشن ران
به شما این امکان را می دهد که چربی اضافی در قسمت بیرونی و داخلی ران را از بین ببرید. اغلب خانم ها متقاضی لیپوساکشن در این ناحیه هستند. مشکل این قسمت این است که ورزش ها و رژیم های مختلف روی آن موثر نیستند و چربی اضافی در قسمت داخلی بالای ران باعث ناراحتی زیاد به خصوص در فصل گرما می شود درضمن به بیماران اظهار می شود که این روش موجب سفت کردن پوست نمی شود و سلولیت را از بین نمی برد. در طول معاینه، جراح تعیین می کند که چه چیزی باعث نقص زیبایی شده است: وجود چربی اضافی یا قسمت هایی از ران که از بافت عضلانی تشکیل شده است. بر خلاف لیپوساکشن شکم، چربی روی ران ها با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی متوسط به این زودی ها بر نمی گردد.
لیپوساکشن باسن
به اصلاح شکل و اندازه باسن کمک می کند، به عبارت ساده تر می توان باسن را سفت کرد و حالت ارتجاعی آن را بیشتر کرد. این عمل از نیم ساعت تا یک ساعت طول می کشد و حداکثر 40 درصد از چربی اضافی را می توان در طول این عمل از بین برد. پس از جراحی، توصیه می شود از یک باند کشی مخصوص (گن) به مدت سه تا چهار هفته استفاده کنید.
لیپوساکشن گردن و گونه ها
به منظور حذف چربی های غبغب و جذابیت بیشتر زاویه چانه انجام می شود.
لیپوساکشن دست
عملی است که حدودا یک یا دو ساعت طول می کشد و در حین عمل، چربی اضافی از شانه ها و زیر بغل برداشته می شود.
زمان احتمالی برای انجام لیپوساکشن چقدر است؟
جراحی لیپوساکشن بسته به پیچیدگی و حجم و سایز محل درمان از 1 تا 5 ساعت انجام می شود.
دوره نقاهت و بهبودی چگونه پیش می رود؟
بسته به نوع عمل، دوره نقاهت و بهبودی می تواند از ده روز تا شش ماه طول بکشد. حتی در روزهای اول پس از لیپوساکشن نیز بیمار درد شدیدی را متحمل نمی شود. تنها دلیل بستری 1 روزه بیماران، کنترل مایعاتی است که هنوز از نواحی درمان، خارج می شود. حدودا یک هفته، فرد باید تمام فعالیت های بدنی خود را محدود کند تا بدن بتواند پس از انجام عمل جراحی بهبود یابد.
برای کاهش تورم و تسریع روند بهبودی بافت های زیر جلدی، پوشیدن گن به صورت شبانه روزی به مدت یک ماه توصیه میشود.
دو یا سه روز اول، انتظار افزایش ورم را داشته باشید حتی ممکن است همچنان تا پنج روز محل درمان متورم باشد اما پس از آن بایستی بهبود پیدا کند.
حدودا پس از سه ماه نتیجه مطلوبِ جراحی لیپوساکشن قابل ملاحظه خواهد بود.
توجه کنید که برای مدت معینی کبودی های قابل توجهی روی بدن قابل مشاهده خواهد بود. ابتدا قسمت های بیرونی و سپس آنهایی که در لایه های عمیق تر بافت های زیر جلدی تشکیل شده اند. با گذشت زمان، هماتوم ها به طور طبیعی بهبود می یابند.از آنجایی که برش های کوچک محل درمان که از طریق آن توده چربی به بیرون مکیده می شود با بخیه جذبی انجام می شود، نیازی به کشیدن بخیه ها نیست.
در طول دوره نقاهت و بهبودی، گرم کردن بیش از حد بدن ممنوع است. این بدان معنی است که شما نمی توانید از حمام، سونا یا سولاریوم استفاده کنید. همچنین به هیچ وجه نباید در دریا، رودخانه یا استخر آفتاب بگیرید یا شنا کنید. حتی یک حمام آب گرم برای بیماران در طول این دوره نامناسب است. همچنین اگر بیمار تا شش ماه احساس بی حسی در پوست محل درمان خود داشته باشد، واکنش طبیعی بدن محسوب می شود و جای نگرانی نیست.
عوارض احتمالی ناشی از لیپوساکشن چیست؟
پس از لیپوساکشن خطر بروز عوارض گوناگون بسیار زیاد است. بنابراین، عمل به توصیه های پزشک حائز اهمیت است. این امر به پیشگیری از عوارض جانبی ناخواسته کمک می کند. علاوه بر این، در طول دوره بهبودی و نقاهت اگر شاهد بروز عوارض اولیه بودید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. علامت این عوارض عبارتست از:
هماتوم
کبودی خفیف پس از جراحی نباید باعث نگرانی بیمار شود، زیرا این مساله روند طبیعی بهبودی پس از لیپوساکشن است. اما اگر فردی متوجه هماتوم های بیش از حد بزرگ شد، باید برای آسپیراسیون (گرفتن نمونه) خون به پزشک مراجعه کند. در غیر این صورت ممکن است التهاب یا چروک ایجاد شده و حتی به مسمومیت خون تبدیل شود.
سروما یا تجمع مایع لنفاوی زیر پوست
در سومین روز پس از لیپوساکشن ظاهر می شود. ظهور این عارضه ممکن است به این دلیل باشد که محلول، بیش از حد تزریق شده یا مجرای لنفاوی در حین عمل آسیب دیده است. برای از بین بردن این مشکل لازم است تخلیه لنفاوی انجام شود.
نکروز
عبارتست از التهاب بافت های زیر جلدی ناشی از عفونت. در صورت بروز اولین علائم التهاب، تکمیل دوره درمان با آنتی بیوتیک بسیار مهم است.
هایپرپیگمانتاسیون یا تیرگی پوست
اغلب به دلیل این واقعیت است که فرد در طول دوره بهبودی و نقاهت زیر نور خورشید قرار می گیرد.
عوارض بعدی پس از لیپوساکشن عبارتند از:
ناهمواری روی سطح در بدن
این مشکل ممکن است به دو دلیل ظاهر شود: جراح آسپیراسیون چربی را به طور ناهموار انجام می دهد و یا بیمار توصیه های مربوط به پوشیدن جوراب واریس یا فعالیت بدنی را رعایت نمی کند. سطح ناهموار و نامتوازن روی بدن بسته به میزان و اندازه ای که دارد، می تواند چهره فرد را نامتناسب کند.
تغییر فرم بدن
اگر فرد سبک غذا خوردن خود را تغییر ندهد و سلول های چربی به رشد خود ادامه دهند، این روند در نواحی ای که لیپوساکشن انجام نشده است با شدت بیشتری رخ دهد. بنابراین، دفرمه شدن می تواند به شکل غیرمنتظره ای ظاهر شود. برای جلوگیری از این عارضه، تغییر سبک رژیم غذایی بسیار مهم است.
افتادگی پوست
عارضه ای است که به دلیل سفت نبودن و عدم کشسانی کافی پوست ظاهر می شود. اغلب این مشکل پس از لیپوساکشن چانه بروز پیدا می کند.